Volkswagen 2024 ID.4 primește o actualizare majoră pentru modelele de 82 kWh; noul sistem de acţionare APP550

Volkswagen 2024 ID.4 primește o actualizare majoră pentru modelele de 82 kWh; noul sistem de acţionare APP550

Modelul Volkswagen ID.4 2024 va fi disponibil în trei niveluri de echipare — entry, S și S Plus — cu opțiunea de baterii de 62 kWh sau 82 kWh, precum și cu tracțiune spate sau integrală. SUV-ul compact electric ID.4 2024 primește un upgrade major pentru modelele sale cu baterii de 82 kWh. Cu o nouă unitate de propulsie de performanță, modelul cu tracțiune spate produce acum 282 de cai putere, în timp ce modelul cu tracțiune integrală produce acum maxim 335 de cai putere. Această creștere a puterii ajută la creșterea accelerației și oferă o autonomie îmbunătățită.

 

Volkswagen ID.4

În timp ce modelele ID.4 de 62 kWh continuă cu afișajul standard de infotainment de 12 inchi, modelele ID.4 de 82 kWh primesc un afișaj îmbunătățit de 12,9 inchi cu glisoare iluminate din spate, precum și o interfață nouă și mai intuitivă de control al climatizării și un meniu de infotainment revizuit. De asemenea, mașina primește o nouă poziție a schimbătorului de viteze și un aspect revizuit al volanului.

Confortul și confortul sunt prioritare în continuare în ID.4 2024. Modelele S cu bateria de 82 kWh includ scaune ventilate pe rândul din față, iar modelele S Plus primesc un sistem audio premium harman/kardonTM cu nouă difuzoare, plus un subwoofer și un amplificator cu 16 canale.

MSRP pentru ID.4 2024 începe de la 39.735 USD pentru modelele de 62 kWh și 44.875 USD pentru modelele de 82 kWh, iar destinația este de 1.425 USD.

 

Modelele Volkswagen ID.4 MY24 (atunci când sunt lansate cu componente SK On) care sunt puse în funcțiune în 2024 vor fi eligibile pentru creditul fiscal federal de 7.500 USD la o achiziție de către un cumpărător calificat, făcând ID.4 nu numai mai accesibil, dar și competitiv cu SUV-urile compacte convenționale. Calificarea MY24 ID.4 se bazează pe alimentarea curentă cu baterii, dar deoarece calificarea vehiculului în 2024 depinde de bateriile care nu au fost încă produse, calificarea poate fi modificată. Volkswagen este optimist că vehiculele MY24 ID.4 se vor califica pe tot parcursul anului 2024 și vor oferi actualizări atunci când vor fi primite.

Pe baza fueleconomy.gov, până în prezent, Volkswagen este singurul producător auto străin care are un vehicul electric cu baterie completă care este eligibil pentru creditul fiscal federal complet, datorită asamblarii și aprovizionării locale. Începând din 2024, clienții eligibili pot alege să aplice creditul fiscal ca avans la achiziționarea unui VE eligibil la punctul de vânzare prin transferarea creditului către dealerii participanți.

Grup motopropulsor. Odată cu arhitectura MEB, Volkswagen a revenit la rădăcini – motorul electric principal este situat în spate, la fel ca Beetle-ul original. Motorul sincron AC cu magnet permanent este poziționat deasupra axei spate, chiar în fața liniei centrale a roților și își transferă cuplul unei cutii de viteze cu o singură viteză. Este plasat ideal pentru manevrabilitate și tracțiune agilă și aproape silențios.

Volkswagen folosește înfășurarea acelor de păr la fabricarea motorului sincron cu magnet permanent: bobinele statorului sunt realizate din fire pătrate de cupru, care, după îndoire, sunt vizual similare cu agrafele de păr. Această tehnică de înfășurare în ac de păr permite ca firele să fie împachetate mai strâns. Ca rezultat, există mai mult cupru în stator; puterea și cuplul sunt crescute, în timp ce răcirea este mai eficientă.

Transmisia electrică și alte componente esențiale ale ID.4 sunt produse de site-urile Volkswagen Group Components din Kassel și Salzgitter, Germania, în timp ce acumulatorul este asamblat în Chattanooga folosind celule provenite de la SK Innovation in Commerce, Georgia.

La modelele cu baterie de 62 kWh, motorul de bază eliberează 201 de cai putere și 229 de lire-picior de cuplu. Nou pentru 2024 este o unitate de propulsie de performanță pentru modelele cu baterie de 82 kWh, care eliberează 282 de cai putere și 402 lb-ft de cuplu. Noul sistem de conducere eficient, este cunoscut în cadrul Volkswagen ca APP 550.

Noul motor este modulul central al acestei unități de antrenare eficiente. Este cel mai puternic și cel mai mare cuplu electric de antrenare dintr-un model Volkswagen EV de până acum. Formează un modul care este integrat în puntea spate împreună cu cutia de viteze cu o singură treaptă și cu invertorul de impulsuri.

Elementele esențiale ale sistemului de propulsie sunt motorul sincron trifazat cu magnet permanent, cutia de viteze cu două trepte și o viteză și invertorul (electronica de putere și control). Puterea și eficiența crescută a motorului electric din ID.4 sunt rezultatul unor detalii precum:

  1. un rotor cu magneți permanenți puternici care oferă o capacitate mare de încărcare termică;
  2. un stator îmbunătățit cu un număr efectiv mare de înfășurări în combinație cu secțiunea transversală maximă a firului;
  3. un radiator de apă pentru exteriorul statorului; și
  4. un nou sistem de răcire combinat cu ulei și apă, care asigură, de asemenea, o stabilitate termică mai mare.

Stabilitatea termică este asigurată de o nouă generație de invertoare, iar capacitatea de încărcare termică mai mare este un factor care contribuie elementar la creșterea eficienței noului grup motoare. Numeroase componente ale cutiei de viteze au fost, de asemenea, optimizate la frecare și întărite și astfel adaptate la valorile mari de putere și cuplu.

Volkswagen a dezvoltat noul invertor, inclusiv software-ul său, în întregime intern. Modulul are mai multe fațete: de exemplu, transformă curentul continuu (DC) stocat în baterie în curent alternativ trifazat (AC) necesar motorului electric. De asemenea, controlează fluxul complet de energie între baterie și motor. Orice accelerare sau recuperare este procesată de acest creier electronic.

În timpul recuperării, invertorul transformă curentul alternativ generat în curent continuu care este apoi stocat în baterie. În plus, monitorizează temperatura motorului electric.

Modelele cu tracțiune integrală adaugă un motor electric asincron pe puntea față pentru o putere totală a sistemului de max 335 CP. Fiecare motor se conectează la roți printr-un diferențial și o cutie de viteze cu o singură viteză.

Sistemul variabil de tracțiune integrală oferă mai multe beneficii față de setările mecanice tradiționale. Motorul din spate se ocupă de situațiile standard de conducere, lăsând motorul din față să se cupleze numai după cum este necesar, cum ar fi atunci când ID.4 detectează patinarea roților în orice colț. Motoarele pot reacționa în câteva sutimi de secundă, astfel încât șoferul să nu observe niciodată modificările.

Autonomie estimată de EPA la o încărcare completă este de 206 mile pentru ID.4 Standard și ID.4 S, cu o valoare estimată de EPA a economiei de combustibil de 115 MPGe la conducerea în oraș; 98 MPGe pe autostradă; și 107 MPG la conducere combinată oraș/autostradă. Autonomie estimată de EPA pentru ID.4 Pro și Pro S este de 291 mile, cu o valoare estimată de EPA a economiei de combustibil de 122 MPGe la conducerea în oraș; 104 MPGe la conducerea pe autostradă și 113 MPGe la conducerea combinată oraș/autostradă.

ID.4 AWD Pro și AWD Pro S au o autonomie estimată de EPA de 263 de mile și o cotă de economie de combustibil estimată de EPA de 108 MPGe la conducerea în oraș; 96 MPGe la conducerea pe autostradă și 102 MPGe la conducerea combinată oraș/autostradă.

ID.4 Standard și ID.4 S oferă un acumulator de 62 kWh (brut) care scade și prețul de intrare. ID.4 Pro este echipat cu un acumulator de 82 kWh (brut). Oricare baterie este poziționată în partea de jos a caroseriei pentru a crea un centru de greutate scăzut pentru o dinamică optimă de condus, precum și o distribuție extrem de bine echilibrată a greutății.

Bateria de 82 kWh cântărește 1.105 de lire sterline; aproximativ o cincime din greutatea bateriei mai mari este reprezentată de carcasă. Aceasta este o construcție scalabilă din aluminiu al cărei cadru interior este realizat din profile extrudate și turnate sub presiune. Carcasa este fixată pe cadru, contribuind la îmbunătățirea rigidității caroseriei. Un cadru puternic din aluminiu extrudat protejează sistemul de baterii împotriva deteriorării în cazul unui accident, iar bateria este de asemenea dezactivată dacă vehiculul este implicat într-un accident grav. Un panou de sub caroserie din aluminiu înlocuibil protejează bateria împotriva daunelor cauzate de drum.

Temperatura modulelor bateriei este controlată cu ajutorul unei plăci de podea cu canale de apă încorporate. Sistemul de management termic menține bateria în intervalul ideal de temperatură de aproximativ 77 de grade Fahrenheit în orice moment, beneficiind de puterea de ieșire, încărcarea rapidă în curent continuu și durata de viață a bateriei. Garanția limitată a sistemului de înaltă tensiune prevede că bateria va avea în continuare cel puțin 70% din capacitatea sa inițială după opt ani de funcționare sau 160.000 de mile, oricare dintre acestea survine mai întâi.

ID.4 poate fi încărcat cu încărcare rapidă atât cu curent alternativ (AC) cât și cu curent continuu (DC). Toate modelele ID.4 sunt echipate cu o priză CCS (Combined Charging System), care permite încărcarea atât acasă, cât și în public. La un încărcător casnic sau public de Nivel 2, încărcătorul de bord de 11 kW permite ID.4 să se încarce complet în aproximativ șase ore și cincisprezece minute pentru ID.4 echipate cu baterie de 62 kWh și opt ore pentru ID.4 echipate cu bateria de 82 kWh.

ID.4 Standard și S oferă o rată de încărcare rapidă de 140 kW DC, în timp ce modelele Pro echipate cu o baterie mai mare de 82 kWh oferă o viteză de încărcare rapidă de 175 kW DC. Acest lucru permite tuturor trimurilor ID.4 la încărcare rapidă DC de la 10-80% SOC în aproximativ 30 de minute.

Şasiu. ID.4 este conceput pentru a fi distractiv de condus: cu bateria mare de înaltă tensiune situată între axe, coborând centrul de greutate, distribuția greutății este foarte aproape de 50:50. În organism, soluțiile sofisticate ajută la reducerea greutății. Pragurile laterale, de exemplu, sunt realizate din aluminiu și oțel ultra-rezistent, ceea ce este, de asemenea, bun pentru performanța la impact.

Cu 3,5 ture de la blocare la blocare și o rază de viraj de la bord la bordură de 31,5 picioare pentru modelele ID.4 Standard, S, Pro și Pro S, ID.4 se simte agil, mai ales în comparație cu alte SUV-uri compacte. Chiar și modelele cu tracțiune integrală au o rază de viraj strânsă de doar 36,4 picioare.

ID.4 are o suspensie față de tip strut, cu brațe de control inferioare, arcuri elicoidale, amortizoare telescopice și o bară antiruliu. Crema de direcție este situată în fața liniei centrale a roților, pentru a maximiza stabilitatea în timpul virării. În spate, mașina are o suspensie multi-link compactă, care are arcuri elicoidale, amortizoare telescopice și o bară anti-ruliu. Modelele ID.4 AWD au o înălțime de rulare care este ridicată cu 0,7 inci în comparație cu modelele cu tracțiune spate și au arcuri și amortizoare mai ferme și bare anti-ruliu mai groase. În timp ce șasiul și caroseria sunt fabricate din oțel, părțile suspensiei sunt realizate din aluminiu pentru a reduce greutatea.

Șoferii pot decide singuri cât de confortabil sau sportiv doresc să fie ID.4 cu selecția modului de conducere. Acest lucru influențează greutatea direcției, răspunsul clapetei de accelerație și motoarele electrice. Patru moduri sunt standard: Eco, Confort, Sport și Personalizat. Modul Eco este conceput pentru o conducere mai eficientă și temperează răspunsul la accelerație. Modul confort asigură un confort ridicat la condus. Modul Sport adaugă o direcție mai receptivă și răspuns la accelerația; la modelele cu tracțiune integrală, lasă motorul față cuplat pentru putere maximă. Custom permite șoferului să se amestece între Confort și Sport. Modelele cu tracțiune integrală oferă, de asemenea, modul Tracțiune, care este conceput special pentru a conduce pe suprafețe libere sau alunecoase și oferă tracțiune integrală permanentă până la viteze de aproximativ 12 mph.

Sistemul de control al dinamicii vehiculului, care a debutat pe Mk 8 Golf GTI, este standard pe modelele ID.4 și echilibrează performanța și eficiența bateriei. Acest sistem, care lucrează îndeaproape cu sistemul de control al stabilității ESC, controlează intervențiile de frânare selectivă a roților ale blocării electronice a diferențialului transversal XDS. Utilizează un model țintă digital pentru a obține un comportament optim de conducere și direcție.

La rândul său, ESC cooperează îndeaproape cu unitățile de control pentru motorul electric și electronica de putere. La modelele cu tracțiune spate, această rețea este concepută pentru a se asigura că roțile din spate ale lui ID.4 găsesc aderență în diferite situații — în timpul accelerației, la viraje și când are loc regenerarea frânei. Acest tip de control al tracțiunii se bazează pe viteză și reprezintă o altă inovație de la Volkswagen. Are loc automat la fiecare milisecundă și este atât de rapid și neintruziv încât șoferul nu simte nicio intervenție.

La modelele cu tracțiune integrală, sistemul de dinamică a vehiculului controlează momentul în care motorul axei față ar trebui să se cupleze. De asemenea, se ocupă de diferenţialul bazat pe frână XDS+ pentru a optimiza manevrabilitatea la viraje cu viteză: frânează uşor roţile din interiorul curbei, transformând astfel maşina uşor în rază, după cum este necesar.

Sistemul de frânare regenerativă din ID.4 este proiectat pentru eficiență și oferă șoferului două moduri. Poziția D (Drive) este modul implicit, activat automat la pornire. În această poziție, mașina poate înclina ori de câte ori piciorul șoferului este deplasat pe pedala de accelerație sau de frână. De îndată ce șoferul acționează frânele, recuperarea energiei este activată, iar motorul de antrenare electric reintroduce puterea în baterie.

Poziția B (frână) permite șoferului să selecteze o cantitate mai mare de regenerare. Șoferii pot folosi comutatorul basculant al selectorului de viteze pentru a schimba oricând din poziția D la B. În acest mod, unitatea ID.4 recuperează aproape întotdeauna energie în timpul decolării, dar nu până la oprire. Limita a fost stabilită la 0,13 g — suficientă pentru o decelerare clar vizibilă, care nu va deruta șoferii vehiculelor convenționale cu motor cu ardere internă.