Lansare a MINI Countryman Electric la uzina BMW Group din Leipzig

Lansare a MINI Countryman Electric la uzina BMW Group din Leipzig

MINI Countryman Electric reprezintă un pas major în tranziţia mărcii MINI către electrificarea completă până în 2030 şi combină sentimentul go-kart electrificat cu mobilitatea locală cu emisii zero. Vine în două variante electrice: Countryman E şi Countryman SE ALL4, mai puternic şi cu tracţiune integrală.

Pe parcursul anului 2024, producţia va creşte la aproape 500 de unităţi pe zi – pe lângă cele aproximativ 800 de automobile BMW pe care le produce fabrica. În plus, datorită sistemului său de producţie flexibil, uzina din Leipzig este în măsură să răspundă rapid cererii clienţilor, de exemplu prin creşterea ponderii automobilelor electrice.

Odată cu lansarea în producţie a modelului MINI Countryman Electric, toate cele trei etape ale procesului de producţie a bateriilor de înaltă tensiune Gen 5 sunt reprezentate acum la uzina BMW Group din Leipzig: acoperirea celulelor, producţia de module şi asamblarea bateriilor. Operaţiunile pentru cele trei etape sunt în creştere în prezent, cu cinci linii de acoperire a celulelor, trei de producţie a modulelor şi două linii de producţie a bateriilor de înaltă tensiune.

“Suntem în mijlocul transformării către mobilitatea electrică”, a declarat Markus Fallböhmer, directorul producţiei de baterii la BMW Group. “Începând din acest an, uzina din Leipzig va desfăşura fiecare etapă a procesului nostru intern de producţie a bateriilor de înaltă tensiune. Este următorul nostru mare pas înainte.”