Panourile Solare Termice

Panourile Solare Termice

Panourile termice folosesc energia solara pentru incalzirea apei, a locuintei sau chiar a piscinei. Pe timpul verii pot asigura 100% din necesarul de apa calda iar, pe timpul iernii ajung la 60 – 80%. Acestea sunt compuse din colectoare solare ce ajuta la incalzirea apei, care, mai apoi este transportata cu ajutorul unei pompe cu consum redus.

 

  1. Panourile Solare Termice Plane sunt compuse din placi plane de cupru, acoperite cu o substanta ce capteaza energia solara, amplasate in suporturi de aluminiu si acoperite cu sticla. Dau un randament foarte bun in orice tip de clima si sunt ideale pentru incalzirea apei menajere sau a unei piscine.

 

  1. Panourile Solare Termice cu Tuburi Vidate sunt recomandate in zonele cu temperaturi modrete, datorita puterii mari de incalzire a agentului termic folosit. Se alcatuiesc din tuburi paralele, asezate pe reflectoare pentru concentrarea energiei solare. Aceste tuburi sunt formate, de fapt, din alte doua tuburi din sticla borosilicata, spatiul dintre ele fiind vidat pentru o mai buna retinere a energiei termice.