Primul SUV complet electric de la Honda are o autonomie de 300 de mile și începe cu „40.000 USD”

Primul SUV complet electric de la Honda are o autonomie de 300 de mile și începe cu „40.000 USD”

Honda a dezvăluit mai multe detalii despre SUV-ul său Prologue complet electric. Vehiculul electric va avea o autonomie de 300 de mile când sosesc primele livrări la începutul anului 2024. Producătorul auto spune că MSRP-ul vehiculului este „se așteaptă să înceapă cu 40.000 de dolari” înainte de a scădea orice stimulente sau credite fiscale disponibile.

Prețul lui Prologue pune punctul de intrare cu mult peste SUV-urile rivale, cum ar fi Volkswagen ID.4 , Hyundai Ioniq 5 și Mustang Mach-E – toate acestea pornind de la aproximativ 40.000 de dolari. Între timp, autonomia pe EV al lui Honda este mult mai mică decât 361 mile ale lui Ioniq 6 și chiar rămâne ușor în urma lui Hummer EV (314 mile).

Prologueul este construit pe arhitectura GM Ultium EV , aceeași platformă ca și echipamentele electrice GM precum Chevy Blazer EV . Noul model Honda are un acumulator de 85 kWh care se aplică atât modelelor cu tracțiune spate, cât și modelelor cu tracțiune integrală. Cu toate acestea, rețineți că intervalul estimat de 300 de mile se aplică doar variantei 2WD și încă nu știm cât de departe ne așteptăm ca cel AWD să reziste. Producătorul auto listează doar statistici de performanță a motorului pentru versiunea AWD, care generează o putere estimată de 288 CP și un cuplu de 333 lb-ft.

Honda Prologue are un ampatament de 121,8 inci, cu cinci inci mai lung decât Honda Pilot mai lung. SUV-ul are loc pentru cinci persoane și are 136,9 picioare cubi de spațiu interior. Vehiculul acceptă Apple CarPlay wireless și Android Auto ca standard și include un afișaj pentru instrumente de 11 inchi cu un ecran de infotainment HD de 11,3 inchi.

 

Primul SUV complet electric de la Honda are o autonomie de 300 de mile și începe cu „40.000 USD”
SUV complet electric de la Honda

Honda va oferi cumpărătorilor mai multe pachete de încărcare din care să aleagă la cumpărare. În primul rând, pot obține o stație de încărcare de acasă de 11,5 kW cu un credit de încărcare de 100 USD și un credit de instalare de 500 USD. În al doilea rând, ei pot opta pentru un kit de încărcare portabil de 7,6 kW, un credit public de încărcare de 300 USD și un credit de instalare de 250 USD. Alternativ, clienții pot merge cu 750 USD în credite de încărcare publice.