Volvo Trucks crește volumul de camioane electrice și începe producția în serie de camioane electrice cu baterii grele la fabrica din Gent din Belgia.

Volvo Trucks crește volumul de camioane electrice și începe producția în serie de camioane electrice cu baterii grele la fabrica din Gent din Belgia.

Trei modele electrice diferite vor fi construite în Gent: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX Electric. Aceste camioane pot funcționa la o greutate totală de 44 de tone și pot fi adaptate pentru o gamă largă de transport.

Fabrica din Gent este cel mai mare loc de producție Volvo Trucks, cu o capacitate anuală de aproximativ 45.000 de camioane. Camioanele electrice sunt asamblate pe aceeași platformă și linie ca și camioanele pe motorină și pe gaz, într-o configurație de producție care oferă fabricii o flexibilitate ridicată atunci când vine vorba de gestionarea diferitelor variante și cerințe.

Pachetele de baterii provin de la uzina de asamblare a bateriilor recent deschisă din Gent, situată chiar lângă linia de producție.

Cu doar câțiva ani în urmă, mulți credeau că este imposibil să electrifice transportul cu camioane grele. Dar am decis de la început că electrificarea este calea noastră principală către zero emisii. Acum putem oferi o gamă lider în industrie de camioane electrice special construite, în exploatare comercială în întreaga lume.

Cu toate acestea, pentru ca marea schimbare electrică să aibă loc, guvernele trebuie să acționeze acum și să ofere programe de stimulare pentru cei care investesc în noua tehnologie, cresc capacitatea rețelei electrice și, de asemenea, introduc taxe pe CO 2, pentru a face transportul durabil mai competitiv .

—Roger Alm, președinte Volvo Trucks