La recenta lansare a BEV Factory Toyota Motor a dezvăluit că noua generație de vehicule electrice cu baterie va începe producția în 2026

La recenta lansare a BEV Factory Toyota Motor a dezvăluit că noua generație de vehicule electrice cu baterie va începe producția în 2026

Takero Kato, președintele fabricii de BEV Toyota, a indicat că viitoarea generație de BEV-uri vor fi lansate pentru prima dată pe piață în 2026 și că 1,7 milioane din cele 3,5 milioane de BEV pe care Toyota se așteaptă să le vândă până în 2030 vor fi aceste modele de generație următoare. El a subliniat, de asemenea, că o gamă de tehnologii pentru baterii va fi cheia pentru a atrage BEV-urile pentru o gamă mai largă de clienți și nevoile acestora.

Toyota a dezvăluit patru baterii de ultimă generație, inclusiv progrese atât cu electroliți lichi, cât și solizi, și a prezentat o previzualizare a altor doi pași cu tehnologia bateriilor cu electroliți solidi.

Performanță îmbunătățită de la bateriile cu electrolit lichid. Bateriile cu electroliți lichizi, care sunt în prezent tehnologia principală pentru BEV, sunt dezvoltate în continuare de Toyota pentru a oferi o densitate energetică îmbunătățită, competitivitate a costurilor și viteze de încărcare.

Există trei tehnologii principale în curs de dezvoltare pentru bateriile cu electrolit lichid: Performanță, Popularizată și Performanță ridicată.

1. Performanță [Litiu-ion]. Intenționată să fie introdusă odată cu noua generație de BEV-uri care urmează să fie introduse în 2026, bateria Performance Li-ion va crește autonomia de croazieră a BEV-urilor la mai mult de 800 km (497 mile) atunci când este combinată cu aerodinamică îmbunătățită și greutate redusă a vehiculului.

2. Popularizare [Lithium Iron Phosphate]. Toyota dezvoltă baterii de înaltă calitate, cu costuri mai mici, pentru a susține atractivitatea mai largă a BEV-urilor, oferind clienților o varietate de opțiuni de baterii, similare cu alegerea pe care o au astăzi cu diferite grupuri motoare.

Bateria de popularizare este construită folosind tehnologia bipolară pe care Toyota a lansat-o și a confirmat-o cu bateriile sale hibride NiMh pentru vehicule electrice, combinate cu fosfat de fier litiu (LiFePO) ieftin ca material de bază.

3. Înaltă performanță [Litiu-Ion]. Toyota dezvoltă, de asemenea, o baterie de înaltă performanță care combină structura bipolară cu chimia Li-Ion și un catod de nichel ridicat pentru a obține progrese suplimentare și a crește capacitatea de croazieră la mai mult de 1000 km (621 mile) atunci când este combinată cu aerodinamică îmbunătățită și reducere. greutatea vehiculului.

 

Unitatea Toyota cultivă, de asemenea, tehnologii pentru o producție eficientă, coordonând totul, de la materiale până la dezvoltarea pachetului de baterii, pentru a transforma bateriile compacte și ieftine în realitate. A depus peste 2.000 de cereri de brevet pentru tehnologiile legate de baterii.

About The Author