Aplicatiile de sustenabilitate de la Google pot estima producția solară, si poluarea cu polen.

Aplicatiile de sustenabilitate de la Google pot estima producția solară, si poluarea cu polen.

 

În 2015, Google a lansat Project Sunroof , un proiect ingenios de Hărți care combina locația, lumina soarelui și datele de navigație pentru a arăta cât de multă energie ar putea genera panourile solare instalate pe acoperișul unei case – poate fi casa ta, poate fi a vecinului tău, nu-i așa. nu contează, deoarece Google a creat-o pentru aproape fiecare casă de pe planetă. Aceasta a fost o modalitate inteligentă atât de a ajuta la promovarea eforturilor companiei de sustenabilitate a mediului, cât și de a arăta capacitățile tehnice ale platformei.

Datele de producere a energiei solare pot fi prelucrate in felul urmator:
– fotografia aeriană din satelit, împreună cu estimările de umbră ale copacilor din apropiere și cu datele meteorologice istorice și prețurile curente ale energiei .
Acest lucru oferă companiilor de instalații și proprietarilor de case deopotrivă o estimare mai holistică a cât de mult ar putea produce panourile.

Google extinde, de asemenea, stratul de calitate a aerului, care s-a dovedit neprețuit în timpul incendiilor din California din 2021 (și a tuturor incendiilor ulterioare), în propria sa ofertă API pentru mai mult de 100 de țări din întreaga lume.
„Acest API validează și organizează mai mulți terabytes de date în fiecare oră din mai multe surse de date – inclusiv stații de monitorizare, date meteorologice, senzori și sateliți – pentru a oferi un index local și universal”

Sistemul va lua în considerare chiar și condițiile actuale de trafic și volumul traficului pentru a prezice mai bine ce poluanți vor fi predominanți. Acest proces oferă companiilor din domeniul sănătății, auto, transport și multe altele capacitatea de a furniza informații precise și în timp util despre calitatea aerului oriunde s-ar afla.

Aplicațiile vor fi disponibile pentru dezvoltatori începând cu 29 august 2023.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.