Uzina BMW Group din Leipzig începe producția MINI Countryman Electric

Uzina BMW Group din Leipzig începe producția MINI Countryman Electric

Versiunea complet electrică a MINI Countryman iese acum de pe linii la Uzina BMW Group din Leipzig, la patru luni după lansarea în producție a MINI Countryman cu motor cu combustie.

După renunțarea treptată a producției BMW i3, locul de naștere al mobilității electrice la BMW Group produce acum patru modele cu trei tipuri de propulsie de două mărci, toate pe o singură linie de producție: BMW Seria 1, BMW Seria 2 Active Tourer (inclusiv versiunea hibrid plug-in), BMW Seria 2 Gran Coupe și MINI Countryman în ambele versiuni complet electrice și cu combustie.

 

MINI Countryman Electric reprezintă un pas major în tranziția mărcii MINI către electrificarea completă până în 2030 și combină senzația de kart electrificat cu mobilitatea cu emisii locale zero. Vine în două variante complet electrice: Countryman E (150 kW, 204 CP | consum de energie electrică 17,4 – 15,7 kWh/100 km) și mai puternic Countryman SE ALL4 cu toate roțile (230 kW, 313 CP | consum de energie electrică 18,5 – 16,8). kWh/100 km).

Pentru a permite producția de până la 350.000 de unități pe an — cu 100.000 mai multe decât anterior — Uzina Leipzig a fost modernizată în mod continuu din 2018, cu completări și actualizări extinse la caroserie, vopsitorie, asamblare și logistică.

În ultimii ani, BMW Group a investit aproximativ 1,6 miliarde de euro în locația din Leipzig pentru a produce vehicule și componente electrice suplimentare, iar acum creștem și volumul de vehicule, ceea ce este o veste excelentă pentru fabrica noastră.

—Petra Peterhänsel, director de fabrică

 

Uzina BMW Group din Leipzig începe producția MINI Countryman Electric

Principalul factor din spatele creșterii volumului este MINI Countryman. Pe parcursul anului 2024, producția va crește la aproape 500 de unități pe zi, pe lângă cele aproximativ 800 de vehicule BMW pe care fabrică le produce. Cu sistemul său de producție flexibil, Uzina Leipzig este în măsură să răspundă rapid cererii clienților, de exemplu prin creșterea ponderii vehiculelor complet electrice.

Structurile de asamblare flexibile au însemnat, de asemenea, că MINI Countryman Electric ar putea fi integrat fără probleme în producție. Situația este similară cu diferitele unități de antrenare, care sunt toate produse pe una și aceeași linie în asamblare agregată și pregătite pentru căsătorie cu corpul.

E-drive-urile, transmisiile și electronicele de control (cunoscute în mod colectiv sub numele de topologia de transmisie electrică extrem de integrată sau HEAT) pentru cele două modele complet electrice sunt conectate direct în fabrică. O nouă linie de producție era necesară doar pentru electronica de control.

Până la sfârșitul anului 2024, Uzina Leipzig va angaja aproximativ 7.000 de angajați BMW. Orele de lucru vor trebui ajustate în toate tehnologiile, schimburile de noapte în asamblare începând pentru prima dată în septembrie a acestui an, iar mașinile fiind produse non-stop în trei schimburi.

Odată cu lansarea în producție a modelului MINI Countryman Electric, toate cele trei etape ale procesului de producție a bateriilor de înaltă tensiune Gen 5 sunt acum reprezentate la Uzina BMW Group din Leipzig: acoperirea celulelor, producția de module și asamblarea bateriilor. Operațiunile în toate trei sunt în prezent în creștere, cu cinci linii de acoperire a celulelor, trei de producție de module și două linii de producție de baterii de înaltă tensiune.

 

 

 

Ne aflăm în mijlocul transformării către mobilitatea electrică. Începând cu acest an, Uzina Leipzig va desfășura fiecare etapă a procesului nostru intern de producție a bateriilor de înaltă tensiune. Este următorul nostru mare pas înainte.

—Markus Fallböhmer, șeful producției de baterii la BMW Group

 

Capacitatea de producție a componentelor electronice a fabricii din Leipzig a crescut din 2021. Acum va produce nu doar bateriile de înaltă tensiune pentru MINI Countryman Electric, ci și componente electronice pentru BMW iX1, BMW iX2, BMW i4, BMW i5 și BMW iX. realizate pe alte site-uri. Unitatea de producție de componente electronice de la Leipzig are în prezent aproximativ 1.000 de angajați.

Pentru a permite producția de baterii de înaltă tensiune, spațiile folosite anterior pentru BMW i3 și BMW i8 au fost transformate și au fost adăugate clădiri noi. Una dintre ele este o hală nouă cu o amprentă de aproximativ 61.000 m 2 . Acesta găzduiește două linii capabile să producă până la 300.000 de baterii de înaltă tensiune pe an. BMW Group a investit până în prezent peste 900 de milioane de euro în producția de componente electronice la Uzina Leipzig.

 

 

Procese de vopsire care economisesc resurse. La lansare, MINI Countryman complet electric vine în trei culori suplimentare de caroserie: British Racing Green, Chili Red și Blazing Blue – și cu plafonul de contrast marca MINI, dacă se dorește. Acesta este vopsit folosind o nouă metodă fără stropire, care economisește resurse și este în prezent pregătită pentru funcționarea în serie.

Termenul „suprapulverizare” se referă la ceața de particule de vopsea în exces care se formează atunci când corpurile sunt vopsite în mod convențional. Cu noua tehnică, această ceață nu mai apare. Acest lucru facilitează pictarea în mai multe culori, deoarece procesul laborios de mascare nu mai este necesar. Vopsirea fără pulverizare excesivă ajută, de asemenea, la economisirea emisiilor de CO 2 , deoarece evacuarea din cabină necesită mai puțină curățare. În plus, necesită mult mai puțin aer condiționat, adică aer care este adus la temperatura și umiditatea exactă necesare pentru vopsire. Ca urmare, este nevoie de mai puțină energie pentru a tempera aerul și a trata evacuarea.

Tehnologia arzătorului folosită pentru uscarea vopselei pe acoperișurile contrastante a fost, de asemenea, convertită pentru începutul producției MINI Countryman și constă acum într-un sistem bivalent. Arzătoarele flexibile la combustibil pot funcționa atât cu hidrogen, cât și cu gaz (metan) și chiar pot comuta între cele două în timpul funcționării. Cinci astfel de arzătoare bivalente cu hidrogen sunt folosite pentru a produce acoperișurile de contrast pentru MINI Countryman.

Alte arzătoare din atelierul de vopsire vor trece treptat la operațiuni bivalente, cu următoarele șase arzătoare capabile de hidrogen tocmai instalate. Acest lucru face din Leipzig un pionier în industria auto și o aduce din ce în ce mai aproape de reducerea emisiilor de CO 2 .

Viziunea noastră la Plant Leipzig este de a decarboniza producția pe cât posibil prin înlocuirea combustibililor fosili cu hidrogen verde.

—Petra Peterhänsel

 

Acest lucru va necesita suficient hidrogen verde dintr-o rețea. O rețea regională de hidrogen este în prezent în planificare, iar Uzina Leipzig va beneficia.