Nordex Group, un producător de top de turbine eoliene, avansează tehnologia turbinelor eoliene cu un nou banc de testare hardware-in-the-loop (PHIL)

Nordex Group, un producător de top de turbine eoliene, avansează tehnologia turbinelor eoliene cu un nou banc de testare hardware-in-the-loop (PHIL)

Bancul de testare include un emulator de rețea, permițând Nordex să simuleze o gamă largă de condiții ale rețelei, inclusiv variații de tensiune și frecvență, fluctuații de putere, condiții slabe ale rețelei și defecțiuni ale rețelei, fără a fi nevoie de testare pe teren.

Bancul de testare power HIL este dezvoltat și proiectat de R&D Test Systems. Acesta va fi echipat cu sisteme avansate de măsurare și control care permit monitorizarea și emularea în timp real a comportamentului rețelei electrice.

Complexitatea din ce în ce mai mare a integrării în rețea determină investiția Nordex în bancul de testare Power HIL. Pe măsură ce penetrarea energiei regenerabile crește, la nivel mondial sunt stabilite coduri de rețea cu cerințe diferite , iar cerințele devin mai stricte. În plus, rețelele slăbite și posibilele scenarii viitoare în afara rețelei pentru producția de hidrogen sporesc complexitatea integrării în rețea.

 

”În mod tradițional, testele de conformitate a rețelei sunt efectuate pe teren cu un prototip de turbină eoliană, ceea ce poate fi consumator de timp și provocator. Noul banc de testare cu emulator de grilă oferă Nordex control deplin asupra scenariilor și cronologiei de testare, permițând testare mai controlată și repetabilă.” explică Gregor Krause, director de proiect la R&D Test Systems.

 

Bancul de testare power HIL respectă noua specificație tehnică IEC 61400-21-4 pentru testarea conformității bazată pe bancul de testare.

Investind în bancul de testare Power HIL, Nordex își asigură strategia de testare pentru viitor și se asigură că sistemele sale de turbine eoliene îndeplinesc cerințele necesare pentru integrarea în rețea și conformitatea cu codurile rețelei. Platforma va permite, de asemenea, Nordex să testeze o gamă largă de variante de trenuri electrice ale turbinelor eoliene sau chiar alte sarcini ale rețelei, cum ar fi bateriile sau electrolizele, asigurându-se că acestea pot fi integrate și cu turbinele și rețeaua electrică.

 

R&D Test Systems va livra Nordex bancul de testare HIL de putere în 2024, oferind Nordex controlul deplin asupra scenariilor de testare și permițând testare mai eficientă.