ArcGuide®: un  produs de protecție împotriva trăsnetului pentru industria eoliană.

ArcGuide®: un produs de protecție împotriva trăsnetului pentru industria eoliană.

Arctura și Mankiewicz fac echipă pentru a lansa ArcGuide®: un
produs de protecție împotriva trăsnetului pentru industria eoliană.

ArcGuide®, este un strat de protecție pe bază de poliuretan ce se aplca pe pale el este conceput pentru
reduce semnificativ daunele cauzate de fulgere la turbinele eoliene.

Ca și alte produse BladeRep, ArcGuide® este ușor de aplicat și
are o durabilitate superioară, protejând lama fara sa afecteze eficienta făcând din acesta un produs nou revoluționar pentru industria energiei eoliene. ”

 

Daunele cauzate de fulger la palele turbinelor eoliene rămân cu încăpățânare una dintre cele mai mari cheltuieli pentru operatorii parcurilor eoliene. Industria pierde peste 100 de milioane de dolari în fiecare an din cauza daunelor cauzate de fulgere, iar problema se așteaptă să se agraveze în următorii ani, pe măsură ce turbinele eoliene cresc în dimensiune, se construiesc mai multe parcuri eoliene în zonele predispuse la fulgere și activitatea fulgerelor crește din cauza schimbărilor climatice. Arctura inițiază o nouă acoperire, ieftină, care va reduce daunele cauzate de fulgere prin promovarea formării de canale ionizate pe suprafața lamelor. Aceasta oferă o cale externă sigură pentru ca energia fulgerului să ajungă la sol, prevenind perforarea dăunătoare a lamei.

Mankiewicz, LLC, renumit pentru experienta sa în diverse industrii, aduce acestui parteneriat o bogăție
de cunoștințe și inovatii de top . Produsul ArcGuide® a fost supus la
procese riguroase de dezvoltare și testare pentru a obtine rezultate superioare.

ArcGuide®: un  produs de protecție împotriva trăsnetului pentru industria eoliană.

 

ArcGuide® este disponibilă atât pentru modelele de turbine noi, cât și pentru cele existente.
Operatorii parcurilor eoliene sunt mai mult decât pregătiți pentru acest produs.

 

Cel mai comun sistem de protecție împotriva trăsnetului (LPS) utilizează unul sau mai mulți receptori montați pe suprafață conectați la un conductor de coborâre. Un fulger tipic începe atunci când câmpul electric puternic indus de un nor de furtună încărcat face ca un lider ascendent să emane din receptorii din lamă. O lovitură directă rezultă atunci când unul dintre streamere se conectează cu un lider descendent din nor, trecând o cantitate mare de putere electrică și termică într-un timp scurt prin turbină.

Soluția ArcGuide®

Ori de câte ori există activitate de fulger în jurul unei turbine eoliene, există o competiție între streamerele care se formează în interiorul palei și cele care se formează la receptorii de fulgere de pe suprafața exterioară a palei. Acoperirea ArcGuide® modifică suprafața lamei pentru a face mai probabil ca streamers-urile care se formează la receptori să „concureze” cu streamers-urile interioare și să fie primii care se conectează cu liderii fulgerului. Acoperirea ArcGuide® constă dintr-o formulă proprie de elemente conductoare discrete combinate cu o vopsea poliuretanică. Aici, stratul superior se referă la straturile de vopsea exterioare, finale aplicate pe lamă, care protejează împotriva efectelor asupra mediului, inclusiv eroziunea ploii, degradarea UV și impactul particulelor. Acoperirea ArcGuide® protejează împotriva acestor amenințări, cu caracteristica adăugată că îmbunătățește performanța LPS-ului ( lightning protection system).